vrijdag 22 oktober 2010

Tortelloni met spinazie, garnalen en olijven

Vanavond staan er verse tortelloni op het menu. Deze heb ik gecombineerd met verse spinazie, grote garnalen en zwarte (Taggia) olijven. Wat pittige pecorino romano kaas brengt het geheel op smaak.
Ingrediƫnten

  • 500 gr. verse tortelloni gevuld ,met spinazie en kaas
  • 600 gr. (biologische) verse bladspinazie
  • 250 gr. grote rauwe garnalen
  • 100 gr. zwarte (Taggia) olijven
  • 75 gr. pecorino romano, vers geraspt
Bereiding
Roerbak de spinazie in een wok. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Voeg de garnalen toe en kook  deze in ca. 3-4 min. gaar. Kook intussen de tortelloni in ruim water met zeezout. Meng de pasta met de spinazie en garnalen. Roer tot slot de olijven en kaas erdoor en breng indien nodig op smaak met versgemalen peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: