Ingrediƫnten
- 1 kg. (biologische) aardappelen, geschild en in stukken
- 600 gr. verse boerenkool, fijngesneden
- 250 ml. hete melk
- 25 gr. roomboter
- 1 runderrookworst
- 2 el. Dijon mosterd
- 3 teentjes knoflook
- zeezout
- versgemalen peper
Bereiding
Doe de aardappelen met de boerenkool met wat water en zout in een ruime pan kook het geheel in ca. 15-17 minuten gaar. Giet al het vocht af. Maak met een stamper de aardappelen en boerenkool fijn en meng meteen de boerenkool met de puree. Roer de hete melk en de roomboter erdoor klop het geheel tot een goede luchtige stamppot. Roer de mosterd en geperste knoflook door de stamppot. Breng het geheel tot slot op smaak met wat zout en peper. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de stamppot met een stuk hete rookworst. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten