woensdag 24 november 2010

Chili con carne

Het is koud buiten. Tijd om weer eens een lekkere pan met chili con carne klaar te maken. Goed gevuld met biologisch rundergehakt, bruine bonen en tomaat. Ik heb er rijst bij geserveerd.
Ingrediƫnten
  • 150 gr. basmatirijst
  • 350 gr. biologisch rundergehakt
  • 2 uien, grofgehakt
  • 4 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 1 groot blik bruine bonen, uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el. chilipoeder
Bereiding
Kook de rijst in 8 minuten gaar en laat nog 10-15 minuten staan.
Bak het gehakt in een droge pan los en bruin. Laat de ui en knoflook nog 10 minuten zachtjes meebakken. Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree en chilipoeder erbij en laat evt.. overtollig vocht verdampen. Roer tot slot de bruine bonen erdoor en laat deze goed doorwarmen. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: