vrijdag 5 november 2010

Farfalle met broccoli en kipsaucijsjes

Deze pastamaaltijd zal menig Italiaan wellicht een doorn in het oog zijn, omdat hij in de echte traditie past. Maar dat is nou net het leuke van pasta, je kunt er prima van alles mee combineren. Vandaag lekker met hele kleine roosjes broccoli en veel fijngeraspte grana padanokaas. Daarbij een lekker pittig kipsaucijsje.
Ingrediƫnten
  • 600 gr. broccoli, in zeer kleine roosjes
  • 250 gr. farfalle (strikjespasta)
  • 150 gr. grana padano, fijngeraspt
  • 3 kipsaucijsjes
  • 2 el. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiding
Kook de farfalle in ruim water en zout in ca. 11 minuten al dente (beetgaar). Kook intussen de broccoli in wat water met wat zout in 5-7 minuten ook beetgaar. Bak de kipsaucijzen in de olijfolie in ca. 10 minuten goudbruin.
Roer de afgegoten broccoli door de farfalle en doe de kaas erbij. Roer goed door en breng op smaak met ruim versgemalen peper. Server de broccolipasta met de worstjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: