zondag 7 november 2010

Snelle visstoofpot met couscous

Wegens gebrek aan inspiratie eten we vanavond een recept uit Delicious magazine. Deze visstoofpot is heerlijk geurig, voedzaam en ook nog eens snel klaar.
Ingrediënten
  • 65 gr. (biologische) couscous
  •  1 el. olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en in smalle reepjes
  • 1 tl. geraspte gemberwortel (of 2 tl. gemberpoeder)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 0,5 l. visbouillon
  • 3 maïskolven, korrels eraf gesneden (1 pot biologische maïskorrels, uitgelekt)
  • 350 gr. steige witvisfilets, bv. tilapia, in stukken van 3 cm.
  • 3 el. grofgesneden platte peterselie
Bereiding
Doe de couscous in een hittebestendige kom met 160 ml. kokend water. Laat 5 min. afgedekt staan ens schep door met een vork
Verhit intussen de olie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui, knoflook, rode peper en gember(poeder) toe en laat 5-6 min. bakken tot de ui en peper zacht zijn en geuren vrijkomen. Voeg de tomaat en visbouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
Draai het vuur laag, voeg de mais en vis toe en laat ca. 4 min. zachtjes koken tot de vis gaar en de mais zacht is.
Roer de couscous erdoor, verdeel over diepe borden of kommen en bestrooi met de peterselie. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: