woensdag 3 november 2010

Zuurkool met ananas en zalm

Vanavond eten we biologische zuurkool, gekookt in het sap van de ananas, die er in kleine stukjes doorheen wordt geroerd. De in de oven gegrilde zalmfilet smaakt er heerlijk bij. En het is makkelijk en snel klaar te maken. Natuurlijk kan je er zelf voor kiezen om er nog aardappelen of puree bij te serveren.
Ingrediƫnten
  • 500 gr. biologische zuurkool
  • 350 gr. zalmfilet
  • 1 blikje ananasringen
  • zout
  • peper
  • dille
Bereiding
Doe de zuurkool in een pan en giet het sap uit het blikje ananas erbij. Kook de zuurkool in 15-20 minuten gaar. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Snijd de ananasringen in kleine stukjes. Snijd het stuk zalmfilet in drie stukken. Leg de zalm in een licht ingevette ovenschaal. Zet de schaal op ca. 10 cm. onder de grill en laat de zalm in ca. 5-7 min. net gaar worden. Haal de zalm uit de oven en bestrooi naar smaak met zout, peper en dille. Giet de zuurkool af, roer de ananas erdoor en laat nog even goed doorwarmen met deksel op de pan. Serveer de zuurkool met de zalm. Eet smakelijk!

Wil je aardappelpuree bij of door de zuurkool doen? Kijk dan voor de bereiding van de puree bij Basisrecepten.

Geen opmerkingen: