woensdag 17 november 2010

Kaassticks met rode kool en geroosterde krieltjes

Vanavond eten we weer eens gebakken kaas, lekker met een krokant laagje. Een prima alternatief voor vlees of vis. Deze keer heb ik het gecombineerd met in de oven gesrooterde krielaardappeltjes en rode kool (voor het gemak uit een pot).
Ingrediënten
  • 750 gr. voorgekookte krielaardappeltjes
  • 5 el. olijfolie
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 300 gr. belegen kaas, in dikke plakken
  • 2 eieren
  • 150 gr. paneermeel
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 25 gr. (room)boter
  • 1 pot rode kool met stukjes appel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aardappeltjes met 3 el. olijfolie en paprikapoeder in een ovenschaal. Zorg ervoor dat alle aardappeltjes zijn bedekt met olie en paprikapoeder. Zet de schaal in de voorverwmde oven en laat de krieltjes in ca. 20 minuten goudbruin worden.
Verwarm de rode kool in een pan op laag vuur. Laat niet koken.
Klop intussen de eieren los op een diep bord. Meng op een ander bord het paneermeel met de kerriepoeder. Haal de plakken kaas één voor één eerste door de ei en dan door het paneermeel. Doe dat voor elke plak kaas twee keer. Zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn met paneermeel.
Verhit in een koekenpan de boter met 2 el. olijfolie en bak de gepaneerde kaasplakken aan alle kanten goudbruin. Bestrooi de geroosterde krieltjes naar smaak met wat (zee)zout en serveer ze met de kaas en rode kool. Geef er naar wens (kinderen?) wat tomatenketchup of mayonaise bij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: