maandag 15 november 2010

Indiase viscurry met paprika en haricots verts

We eten vanavond weer eens een lekkere curry. De inspiratie hiervoor komt van het enthousiaste commentaar dat ik de afgelopen week mocht ontvangen op mijn curryrecept van 26 september 2010. De curry van vanavond bevat een stevige vis en lekker veel groenten.
Ingrediƫnten
  • 3 el. arachide- of zonnebloemolie
  • 350 gr. haricots verts, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 gele paprika, in gehalveerde reepjes
  • 1 rode paprika, in gehalveerde reepjes
  • 1 groene paprika, in gehalveerde reepjes
  • 4 el. milde Indiase currypasta
  • 200 ml. kokosmelk
  • 300 gr. pangafilet, in blokjes
  • 3 bosuitjes, in kleine ringetjes
  • 4 el. koriander, gehakt
  • 125 gr. eiermie
Bereiding
Verhit de olie in een (gietijzeren) wok en roerbak de haricots verts en paprika gedurende ca. 10 minuten.
Roer de currypasta erdoor en bak enkele minuten mee. Giet de kokosmelk erbij en meng deze met de groenten en currypasta. Laat op laag vuur zachtjes wat inkoken. Voeg de vis toe en laat deze langzaam meegaren. 
Kook intussen de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de bosui en 3/4 van de koriander erdoor.
Breng evt. op smaak met (zee)zout en peper. Meng tot slot de mie met de curry. Serveer het geheel en strooi er nog wat koriander overheen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: