maandag 6 december 2010

Gevulde paprika met rijst

Vanavond eten we rijst met gevulde paprika's. De vulling van de paprika's bestaat uit volle kwark, gerookte en geraspte oude kaas, op smaak gebracht met versgemalen peper en oregano.
Ingrediƫnten
  • 3 rode paprika's
  • 300 gr. volle Franse kwark
  • 200 gr. gerookte kipfilet, in reepjes
  • 150 gr. oude boerenkaas, geraspt
  • versgemalen peper
  • 2 tl. oregano
  • 150 gr. (basmati-)rijst
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika's, laat het steeltje zitten en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Doe de kwark, de kipreepjes en kaas in een kom en roer het goed door elkaar. Breng op smaak met peper en oregano. 
Kook de rijst in 8 minuten gaar. Vul de paprika-helften met het mengsel. Vul een braadslee of ruime ovenschaal met een laagje water en leg de gevulde paprika's er in. Zet in de oven en laat ca. 15 minuten warm worden en de paprika's beetgaar stomen. Serveer de gevulde paprika's met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: