dinsdag 7 december 2010

Mie met tilapia, rivierkreeftjes en groenten

Wat eten we vanavond? Een heerlijke Chinees-Indonesisch getinte maaltijd met eiermie. Daarbij diverse geroerbakte groenten, blokjes tilapia en in knoflook gemarineerde rivierkreeftjes.
Ingrediƫnten
  • 600 gr. kleingesneden groenten (wortel, broccoli, boontjes, ui en paprika)
  • 2 el. arachide-olie
  • 3 el. ketjap manis
  • 2 tl. sambal badjak
  • 2 tl. gemberpoeder (djahe)
  • 2 tl. laos
  • 2 tl. komijnpoeder (djinten)
  • 2 tl. korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 t. citroengraspoeder (sereh)
  • 300 gr. tilapiafilets
  • 200 gr. rivierkreeftjes in knoflook
  • 125 gr. eiermie
Bereiding
Verhit een gietijzeren wok. Schenk de olie erin en roerbak de groenten enkele minuten. Roer de ketjap, sambal en specerijen tot een pasta.  Roer deze door de groenten en bak enig minuten mee. 
Bereid intussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. 
Snijd de tilapia in blokjes. Roer de tilapia door de groenten en laat deze in een paar minuten gaar worden.
Doe tot slot de rivierkreeftjes erbij en warm deze goed door. Meng tot slot de afgegoten mie met het vis-groentemengsel. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: