zondag 5 december 2010

Broccolisoep met kruidenkaas en gerookte zalm

Vanavond pakjesavond, dus wie weet wanneer we tijd hebben om te koken. Daarom vanmorgen al een lekkere pan maaltijdsoep gemaakt. Een heerlijke romige broccolisoep met knoflook-kruidenkaas en reepjes gerookte zalm. Heerlijk met stokbrood.


Ingrediƫnten (4 volwassenen)
  • 4 blokjes groentebouillon
  • 750 gr. broccoli
  • 300 gr. kruidenkaas met knoflook
  • 200 gr. gerookte zalm, in reepjes gesneden
  • versgemalen peper
  • 2 baguettes (dunne stokbroodjes)
Materiaal
  • staafmixer (geschikt voor hete vloeistoffen)
Bereiding
Maak van 2 liter water en de fijngehakte bouillonblokjes een groentebouillon. Maak de broccoli schoon en snijd zowel de roposjes als de stengel in stukjes. Kook de broccoli ca. 10 minuten in de bouillon. Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooie gebonden soep. Doe de kruidenkaas erbij en gebruik de staafmixer om deze goed door de soep te mengen. Breng op smaak met versgemalen peper. Serveer de soep in borden en doe in elk bord een bosjes zalmreepjes. Serveer met sneetjes stokbrood. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: