zaterdag 11 december 2010

Risotto met pompoen en kabeljauw

Vanavond eten we weer eens risotto. Deze keer lekker met fijngehakte gebakken pompoen en in de oven in wijn gegaarde kabeljauw.
Ingrediƫnten
  • 1 biologische pompoen
  • 15 gr. roomboter
  • 4 el. olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 175 gr. arboriorijst
  • 250 ml. droge witte wijn
  • 500 ml. hete bouillon van bospaddestoelen (blokje)
  • 350 gr. kabeljauwfilet, in 3 gelijke stukken
  • zeezout
  • versgemalen peper
Bereiding
Schil de pompoen en snijd deze in zeer kleine blokjes. Verwam de oven voor op 175 graden.
Verhit in een ruime pan met dikke bodem de boter en 1 el. olijfolie. Zet het vuur laag en fruit hierin de knoflook zeer kort. Doe er vervolgens de rijst bij en bak deze tot de rijstkorrels zijn bedekt met een laagje vet.

Schenk er 100 ml wijn bij en laat deze opnemen door de rijst. Voeg vervolgens steeds een scheut  bouillon toe, roer deze door de rijst. Laat de rijst langzaam het vocht opnemen (met een deksel op de pan). Herhaal deze stappen totdat het vocht op is en de rijst beetgaar.
Bak intussen de pompoenblokjes in 3 el. olijfolie al omscheppend in 5-10 minuten gaar.
Doe de kabeljauw in een ovenschaal met de rest van de wijn en laat deze in 5-7 minuten net gaar worden. Haal de vis uit de oven en bestrooi deze met wat zeezout en versgemalen peper.



Roer de gebakken pompoenblokjes door de risotto en breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer de pompoenrisotto met de kabeljauw. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: