vrijdag 10 december 2010

Witlof met ham en kaas

Vanavond eten we witlof gerold in plakjes ham, gegratineerd met oude kaas. Daarbij lekkere biologische aardappels. Een klassieker, maar daar is ook niks mis mee.
Ingrediƫnten
  • 750 gr. witlof, bij voorkeur dunne of kleine struikjes
  • 600 gr. biologische rode aardappelen (Laura), geschild en gehalveerd
  • 200 gr. achterham
  • 150 gr. oude kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd van de struikjes witlof de onderkant af en verwijder daarna het binnenste (bittere) deel aan de onderkant. Halveer de struikjes in de lengte. Kook ze in weinig water ca. 8 minuten beetgaar, giet ze af en laat ze wat afkoelen.
Kook intussen de aardappelen in 16-18 minuten net gaar. Rasp de kaas grof.
Rol elk half struikje witlof in een plakje ham en leg dit in een ingevette ovenschaal.
Leg de rolletjes naast elkaar en tegen elkaar aan.
Verdeel de kaas over de witlof-hamrolletjes.







Zet de ovenschaal in de oven en laat in ca. 15 minuten de kaas goudbruin worden. Verdeel de wiltlofrolletjes over de borden met de aardappelen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: