zondag 12 december 2010

Zuurkoolstamppot met puntpaprika en chorizo

Vanavond eten we een variatie op de klassieke Hollandse zuurkoolstamppot. Ik heb er een mediterraan accent aan gegeven door er reepjes (zoete) puntpaprika en blokjes uitgebakken chorizo (pittige Spaanse worst) doorheen te doen. Deze zonnige, licht oranjekleurige variant is een welkome knipoog naar de warmte in deze koude winterdagen.
Ingrediƫnten
  • 500 gr. biologische zuurkool
  • 700 gr. aardappelen
  • 250 ml. melk
  • 15 gr. roomboter
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 (rode) puntpaprika's
  • 250 gr. chorizo (pittige Spaanse worst)
Bereiding
Kook de zuurkool in ca. 16 minuten beetgaar. Maak van de aardappelen, melk en roomboter een mooie  aardappelpuree (zie basisrecept aardappelpuree).

Verwijder intussen de steel en de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in kwarten en die vervolgens weer in smalle reepjes.
Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze in een droge koekenpan uit. Haal de blokjes uit het bakvet.
Bak vervolgens de paprika enkele minuten in het bakvet.






Meng de zuurkool met de met de puree en roer er de worst en het paprika-knoflookmengsel door. Breng op smaak met versgemalen  peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: