maandag 13 december 2010

Tagliatelle met een saus van tomaat, ui en tonijn

We eten vanavond weer eens een heerlijke pastamaaltijd. Deze keer met een saus gemaakt van ui, tomaat en tonijn. Normaal gesproken zou ik naast de verse ui ook verse tomaat en verse tonijn gebruiken, maar vanwege tijdgebrek heb ik tomatenblokjes en witte tonijn iot blik gebruikt. Het geheel heb ik afgemaakt met geraspte grana padano.
Ingrediƫnten
  • 2 el. olijfolie
  • 2 grote uien, in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 2 el. aceto balsamico
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 2 tl. gedroogde tijm
  • 2 tl. gedroogde basilicum
  • 2 blikjes tomatenblokjes a 400 gram
  • 250 gr. tagliatelle
  • 2 blikjes witte tonijn (met MSC certificaat), uitgelekt
  • 50 gr. grana padano, geraspt
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de uien ca. 10 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag en laat de uien nog 15 min. zachtjes fruiten. Doe de aceto balsamico erbij en laat inkoken. Fruit de knoflook kort mee. 

Schenk de tomatenblokjes erbij en laat het vocht in ca. 15-20 minuten verdampen. 






Voeg halverwege de kruiden toe, Kook intussen de tagliatelle in ca. 6 minuten al dente  (beetgaar). 

Roer tot slot de tonijn door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper. 
Roer tot slot de afgegoten tagliatelle door de saus. 






Serveer het geheel op borden en strooi er de geraspte kaas overheen. Eet smakenlijk! 

Geen opmerkingen: