Ingrediënten (2 volwassenen)
- 150 gr. citroenrisottorijst
- 4 el. olijfolie
- 100 ml. droge witte wijn, bv. Riesling
- 400 ml. groentebouillon
- 30 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
- 500 gr. groene asperges
- 2 tonijnsteaks a 125 gr.
voor de pesto:
- 30 gr. rucola
- 20 gr. gepelde walnoten
- 2 teentjes knoflook
- 4 el. olijfolie
- 30 gr. pecorino romano, geraspt
Bereiding
Bereid de pesto zoals ik beschrijf bij Basisrecepten (rucola i.p.v. basilicum en walnoten i.p.v. pijnboompitten),
Bak de risottorijst in 2 el. olijfolie, schenk de wijn erbij en laat de rijst deze op laag vuur opnemen. Roer regelmatig. Voeg steeds wat bouillon toe en laat al roerend opnemen door de rijst, totdat de risotto beetgaar is. Breng op smaak met de parmezaanse kaas en en versgemalen peper.
Verhit de grillplaat, bestrijk de asperges met wat olie en grill ze ca. 8 minuten. Draai ze halverwege.
Bak tot slot de tonijnsteaks in een koekenpan met 1 el. olijfolie 2 min, aan beide zijden.
Serveer de risotto met de asperges en tonijn. Schep wat pesto op de tonijn en serveer de rest er in een apart schaaltje bij. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten