woensdag 1 december 2010

Toscaanse aardappelpartjes met paprika, ui en spekjes

Wat eten we vanavond? Een eenpansgerecht met Toscaanse aardappeltpartjes. Deze zijn gebakken met stukjes paprika,ui, biologische spekjes en knoflook. Een makkelijke, snelle maaltijd, zeer geschikt voor een doordeweekse werkdag.
Ingrediƫnten
  • 3 el. olijfolie
  • 4 paprika's (2 rood, 1 groen, 1 geel), in stukjes
  • 1 grote ui, grofgehakt
  • 750 gr. Toscaanse aardappelpartjes (voorgekookt)
  • 200 gr. biologische spekjes
  • 2 teentjes knoflook, grofgehakt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de ui en paprika 5 minuten op hoog vuur. Schep of schud het geheel regelmatig om.
Voeg de aardappelpartjes toe en bak ze 8-10 min. mee. Schep of schud het geheel regelmatig om. Bak de spekjes in een droge koekenpan in ca. 5 min. uit. Roer de spekjes met de knoflook door het aardappel-paprikamengsel en laat nog even bakken. Voeg naar smaak zout en peper toe. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

erg lekker! Ik heb nog creme fraiche aan het eind toegevoegd.

Wat eten we vanavond zei

Leuk idee die toevoeging