maandag 29 november 2010

Penne met venkel, lamsworstjes en pecorino-roomsaus

Een heerlijke pastamaaltijd vanavond, waar je lekker warm van wordt. Helemaal goed nu het buiten sneeuwt. Gebakken fijngesneden venkel met stukjes lamsworst in een heerlijke roomsaus met geraspte pittige pecorino romano met penne rigate.
Ingrediƫnten
  • 250 gr. lamsworstjes
  • 1 el. olijfolie
  • 3 venkelknollen
  • 250 gr. penne rigate
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 flesje kookroom
  • 100 gr. pecorino romano, geraspt
  • zout
  • peper
Bereiding
Snijd de lamsworstjes in stukjes van 1 cm. en bak ze in een droge koekenpan goudbruin. 

Snijd intussen de venkelknollen in vier stukken, haal de harde kern aan de onderkant eruit en de buitenste delen. Snijd de venkel vervolgens fijn. Haal de lamsworstjes uit de koekenpan, schenk de olijfolie erin en bak de venkel al omscheppend of omschuddend in ca. 10 minuten beetgaar.

Kook intussen de penne in 10 minuten al denten (betgaar). Pers de knoflook uit boven de venkel en bak deze even mee. Schenk de kookroom erbij en laat even inkoken.

Breng op smaak met (zee)zout en versgemalen peper. Roer de geraspte pecorino romano erdoor. Meng het geheel tot slot met de afgegoten penne. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: