donderdag 23 december 2010

Zalmburgers met broccoli en krieltjes

Vanavond eten we weer van die heerlijke zalmburgers. Op smaak gebracht met dille em mosterd. Daarbij heb ik beetgare broccoliroosjes geserveerd, bestrooid met wat Parmezaanse kaas. In de oven geroosterde krieltjes completeren het geheel. Een eenvoudig maar zeer smakelijke maaltijd.
Ingrediƫnten
  • 450 gr. voorgekookte krieltjes
  • 2 stronken broccoli, in roosjes
  • 2 blikjes zalm, uitgelekt
  • 2 eieren
  • 3 el. paneermeel
  • 3 tl. (gedroogde) dille
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • gemalen gedroogde chilipepers
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 20 gr. room boter
  • 2 el. olijfolie
  • 15 gr. geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de krieltjes in een ovenschaal (bij voorkeur met anti-aanbaklaag).  Schep 1 el. olijfolie door de krieltjes.
Haal de graten en wervelkolom uit de zalm en prak de zalm fijn. Roer de eieren, paneermeel, dille, mosterd erdoor. Breng op smaak met wat zout, peper en chilipepers. Maak er burgers van.
Zet de krieltjes in de oven en rooster ze in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Schep ze een paar keer om.
Bak de zalmburgers in de verhitte roomboter en 1 el. olijfolie in 15 minuten mooi bruin. Keer ze halverwege.
Kook in tussen de broccoliroosjes in 7 minuten beetgaar.
Leg de zalmburgers, krieltjes en broccoli op de borden en bestrooi de broccoli met wat geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: