maandag 27 december 2010

Spaghetti met tomatengehaktsaus

Na het culinaire 'kerstgeweld' eten we vanavond weer een eenvoudige spaghetti met een heerlijke versgemaakte saus met biologisch rundergehakt en tomaten. Door de kerriepoeder en de aceto balsamico krijgt de saus een lekker pittig accent.
Ingrediƫnten
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 3 el. olijfolie
  • 300 gr. biologisch rundergehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl. oregano
  • 2 tl. tijm
  • 2 tl. salie
  • 2 tl. basilicum
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 2 tl. paprikapoeder
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 kg. tomaten
  • 250 gr. spaghetti
  • 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
Verhit 2 el. olie in een braadpan en fruit de ui langzaam tot deze goudbruin en zacht is. Hak de knoflook grof (zie Tips en technieken) en fruit deze kort mee. Voeg het gehakt toe en bak dit los en bruin. Voeg alle kruiden en specerijen toe en bak het geheel nog een paar minuten door. Haal de pan van het vuur. 
Ontvel de tomaten (zie Tips en techieken), snijd ze in vieren en doe ze met een 1 el. olijfolie, wat zout en een scheut aceto balsamico in een pan. Laat de tomaten zachtjes koken tot een mooie dikke saus ontstaat. Kook intussen de spaghetti in ca. 10 min. al dente (beetgaar).
Schenk de saus bij het ui-gehaktmengsel en breng op smaak met zout en peper.
Doe de spaghetti op de borden en schep de saus erover. Strooi tot slot de kaas erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: