maandag 17 januari 2011

Penne met tomaten-kaassaus

Wat eten we vanavond? De maaltijd van vanavond bestaat uit een pasta met een heerlijke zelfgemaakte saus van verse tomaten, ui, knoflook en Italiaanse kazen. Binnen een half uur tover je dit gerecht op tafel en zonder gebruik te maken van potjes of pakjes.
Ingrediƫnten
  • 1 el. olijfolie
  • 1 grote ui, in dunne halve ringen
  • 0,5 dl. rode wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 gr. romatomaten
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 250 gr. penne rigate
  • 400 gr. gormas (gorgonzola met mascarpone)
Bereiding
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui eerst ca. 5 minuten op hoog vuur. Daarna nog 10 minuten op laag vuur. Hak de knoflook grof. Ontvel de tomaten en hak ze in kleine stukjes.
Doe de wijn bij de ui en laat deze snel helemaal verdampen. Fruit de knoflook kort mee en doe de tomaten erbij. Voeg een klein beetje zout toe en laat de tomaten ca. 10 minuten bakken, laat het vocht zo veel mogelijk verdampen. Kook intussen de penne rigate in 10 minuten al dente (beetgaar).
Roer de kaas door de saus en laat deze in ca. 5 minuten smelten. Breng op smaak met versgemalen peper. Roer tot slot de penne door de saus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: