maandag 10 januari 2011

Perzik-kaasburger met rode bietjes en gekookte aardappelen

Ik heb het al eens eerder hier vermeld: een hamburger met een halve perzik en gesmolten kaas. Heerlijk! Vanavond eten we dit met gekookte aardappelen en gekookte bietjes. Simpel? Jazeker, maar daardoor niet minder lekker.
Ingrediënten
  • 600gr. aardappelen
  • 1 grote pot rode bietjes, gekookt
  • 3 hamburgers
  • 3 halve perziken (uit blik)
  • 3 grote plakken oude kaas
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in tweeën. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Verwarm de bietjes langzaam. Laat ze niet koken. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Leg de hamburgers in een ovenschaal onder de grill en laat ze aan beide kanten bruin worden. Leg vervolgens op elke hamburger een halve perzik en leg er een dubbelgevouwen plak kaas op. Zet ze weer onder de grill en laat de kaas net smelten. De kaas moet nog over de perzik heen blijven liggen. Giet de bietjes af. Serveer de aardappelen met de bietjes en de burgers op een bord. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: