Ingrediƫnten (2 personen)
- 1 grote ui, in halve ringen
- 2 el. olijfolie
- 40 gr. roomboter
- 3 teentjes knoflook, grofgehakt
- 150 ml. rode wijn
- 2 blikken tomatenblokjes
- 25 gr.bloem
- 200 ml. melk
- 150 salami, in blokjes
- versgemalen zwarte peper
- 8 lasagnebladen
- 50 gr. pecorino romano
- 2 ovenchaaltjes met anti-aanbaklaag
Verhit de olie en 15 gr. roomboter en bak de ui eerst 5 minuten op hoog vuur en daarna nog 15-20 minuten op lag vuur. Hierdoor wordt de uit lekker goudbruin. Fruit de knoflook 1 minuut mee. Giet de wijn erbij en laat deze verdampen. Doe de tomatenblokjes erbij en laat het geheel onder af en toe roeren in ca. 20 minuten inkoken tot een dikke saus. Bak intussen de blokjes salami zachjtes uit in een koekenpan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak een dikke bechamelsaus van 25 gr. roomboter, 25 gr. bloem en 200 ml. melk. Roer de bechamelsaus door de ingekookte tomatensaus.
Doe een schep saus in elke ovenschal, leg daarop een lasagneblad, bedek dit met saus (zorg ervoor dat het blad helemaal bedenkt is. Herhaal deze stappen en eindig met een laag saus. Bestrooi het geheel met de geraspte pecorino romano. Zet de ovenschalen in de oven en laat de lasagne in 25 minuten gaar worden. Schep de lasagne voorzichtig op borden. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten