vrijdag 7 januari 2011

Rigatone met spinazie, pesto en lamsworstjes

Vanavond weer eens zelf pesto gemaakt. Dat blijft toch heerlijk! Zeker in combinatie met een lekkere pasta en spinazie. Deze keer heb ik er ook nog stukjes lamsworstjes aan toegevoegd. Kortom, een goede en smakelijke pastamaaltijd.
Ingrediƫnten
  • 30 gr. basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el. pijnboompitten
  • 3 el. extra vergine olijfolie
  • zeezout
  • 30 gr. pecorino romano, geraspt
  • 6 lamsworstjes
  • 250 gr. rigatone
  • 450 gr. biologische spinazie (diepvries), ontdooid
  • versgemalen (zwarte) peper
Bereiding
Maak een pesto van de basilicum, knoflook, pijnboompitten, olijfolie, zeezout en pecorino romano (zie Basisrecepten). Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de lamsworstjes in een ovenschaal en laat ze in 15-20 minuten gaar en bruin worden. Kook intussen de rigatone in 11 minute al dente (beetgaar). Verwarm de spinazie in een ruime pan.
Snijd de gare lamsworstjes in kleine stukjes en roer ze door de hete spinazie. Haal de pan van het vuur en roer de pesto erdoor. Roer tot slot de afgegoten rigatone erdoor. Breng op smaak met ruim peper en zeezout. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: