woensdag 9 februari 2011

Mie met roerbakgroenten en omeletreepjes

Vanavond eten we een lekker snelle maaltijd. De eiermie heb ik deze keer gecombineerd met in de wok geroerbakte gemengde groente en reepjes omelet. Het geheel heb ik smaak gebracht met chinese fivespice, teriyaki saus en sambal. Het resultaat is een lekker pittige combinatie.
Ingrediƫnten
  • 3 el. arachide-olie
  • 2 tl. sambal badjak
  • 4 tl. chinese fivespice (mengsel van 5 kruiden) 
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. laos
  • 4 tl. teriyaki saus
  • zeezout
  • 700 gr. gemengde wokgroenten (diepvries) met o.a. wortel, groene asperges en rode paprika
  • 3 eieren
  • 50 ml. melk
  • 1 el. olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • 250 gr. eiermie
Bereiding
Maak van de sambal, de specerijen en het zout een pasta. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok. Fruit de pasta kort in de olie. Voeg de groenten toe en roerbak deze 10-15 minuten beetgaar. Klop de eieren los met de melk. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak een omelet van de eieren. Bestrooi met wat zout en peper en snijd de omelet in reepjes. Bereid intussen de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de eiermie af en meng deze met de groenten. Serveer het mie-groentemengsel en leg er de omeletreepjes erop. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: