dinsdag 8 februari 2011

Rijst met wortel-tonijnroomsaus

Vanavond eten we deze makkelijk te bereiden en lekkere saus met verse winterwortel, (MSC-) tonijn uit blik en room. Het geheel wordt op smaak gemaakt door dille en mosterd. Het geheel zal bij groot en klein in de smaak vallen.
Ingrediƫnten
  • 1 el. olijfolie
  • 3 winterwortels, schoongemaakt en in blokjes
  • 2 tenen knoflook, grofgehakt
  • 200 ml. kookroom
  • 2 blokjes MSC tonijn in olijfolie, uitgelekt
  • 2 tl. (gedroogde) dille
  • 2 el. Dijon mosterd
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 150 gr. basmati rijst
Bereiding
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes wortel in 10-15 minuten beetgaar. Bak de knoflook 1 minuut mee. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk de room bij de wortel en laat 2 minuten inkoken. Roer de tonijn, dille en mosterd erdoor en warm het geheel goed door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: