maandag 21 februari 2011

Tomatensoep met sperziebonen en olijven

Wat eten we vanavond? Heel simpel een tomatensoepje (klant-en-klaar, uit een zak). Wel wat uitgebreid met sperzieboontjes en stukjes zwarte olijf. Daarbij heb ik stokbrood geserveerd.
Ingrediënten
  • 1,2 liter tomaten-crèmesoep (zak)
  • 400 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 100 gr. zwarte olijven, ontpit en in stukjes
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 baguettes (stokbroodjes) om af te bakken
Bereiding
Kook de sperziebonen in ca. 16 minuten beetgaar. Bak de baguettes af in een voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gekookte boontjes en de stukjes olijf met de soep in een pan en verwarm het geheel zonder het te laten koken. Snijd de afgebakken stokbroodjes in stukken. Serveer de soep in diepe borden of grote kommen en serveer het stokbrood in een schaal erbij. Eet smakelijk!   

Geen opmerkingen: