zondag 20 februari 2011

Risotto met geroerbakte zalm en groenten

Vanavond eten we een risotto met geroerbakte peultjes en sugar snaps en stukjes zalmfilet. De risotto heb ik klaargemaakt met wat sjalotjes, knoflook, witte wijn en groentebouillon en is heerlijk op smaak gebracht met Parmezaanse kaas. De groenten heb ik geroerbakt, zodat ze lekker knapperig blijven.
Ingrediƫnten
  • 1 el. olijfolie
  • 25 gr. roomboter
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 125 gr. arboriorijst
  • 100 ml. droge witte wijn, bv. Viognier
  • 400 ml. groentebouillon
  • 30 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 el. zonnebloemolie
  • 200 gr. peultjes, schoongemaakt
  • 200 gr. sugar snaps, schoongemaakt
  • 300 gr. zalmfilets, in blokjes
  • zeezout
Bereiding
Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de sjalotjes enkele minuten. Fruit de knoflook kort mee. Doe de rijst erbij en bak deze al omscheppend, totdat alle korrels zijn bedekt met olie. Schenk de wijn erbij en laat de rijst deze langzaam opnemen. Schep regelmatig om. Schep er wat bouillon bij en laat deze opnemen door de rijst. Herhaal dit totdat de rijst goed beetgaar is. Breng op smaak met de peper en Parmezaanse kaas. 
Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de groenten 5-10 min. ophoog vuur. Bak de zalmblokjes 2-3 minuten mee, zodat ze net niet gaar, maar nog lekker sappig zijn. Breng op smaak met wat zeezout. Serveer de risotto met de groenten en zalm. Schenk er dezelfde wijn bij die is gebruikt voor de risotto. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: