maandag 21 maart 2011

Geroosterde krieltjes en worteltjes met rundervinken

Vanavond eten we weer eens iets makkelijks. Alles in een een ovenschaal en 30 minuten in de oven. Klaar! Lekkere kleine krieltjes, stukjes wortel en biologische rundervinken. Op smaak gebracht met een beetje zout en peper.
Ingrediƫnten
  • 700 gr. minikrieltjes
  • 500 gr. geschrapte worteltjes, in stukjes van 2 cm.
  • 3 el. olijfolie
  • 3 biologische rundervinken
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Doe de krieltjes en de worteltjes in een ovenschaal en schenk de olijfolie erover. Schep de olie goed door de de aardappeltjes en groenten. Zet de schaal in de oven en laat in 30-35 minuten gaar en goudbruin worden. Schep regelmatig om. Doe na 15 minuten de rundervinken erbij. Haal de ovenschaal uit de oven, haal de rundervinken er uit en breng de rest op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Schep de krieltjes en worteltjes naast de rundervink op de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: