vrijdag 18 maart 2011

Gegratineerde penne met chorizo, paprika, haricots verts en kaas

Wat eten we vanavond? Ach ja, het zal weer pasta zijn. Inderdaad, maar niet zomaar pasta. Deze keer rijkelijk gevuld met rode paprika, uitgebakken chorizo, ui en haricots verts. Het geheel heb ik tot slot bestrooid met een ruime hoeveelheid oude Hollandse kaas en paneermeel en gegratineerd in de oven met. Een stevige hap voor een regenachtige, niet echt warme dag.
Ingrediƫnten
  • 1 grote ui, fijn gesnipperd
  • 250 gr. chorizo, in stukjes
  • 2 rode paprika's, in smalle, gehalveerde reepjes
  • 150 gr. haricots verts, gehalveerd
  • 250 penne rigate
  • 400 gr. oude kaas, grof geraspt
  • 6 eetlepels paneermeel
Bereiding
Verwarm de over voor op 200 graden, Bak de chorizo met de ui en de paprika in een ruime koeken- of braadpan met dikke bodem tot de ui zacht is. Kook intussen de haricots verts in 8 minuten beetgaar. Kook intussen ook de penne in 10 minuten al dente (beetgaar). Voeg de haricots verts toe aan de chorizo, paprika en ui en laat met de deksel op de pan even doorgaren. Roer de afgegoten penne erdoor en de helft van de kaas. Doe het geheel in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en de paneermeel. Laat in de oven het gerecht in 10 min. een mooie goudbruine korst krijgen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: