zondag 27 maart 2011

Rijst met een saus van broccolipuree met zalm en garnalen

Vanavond eten we een variatie op het thema broccoli en zalm. Deze keer heb ik de broccoli gepureerd en gemengd met witte wijn, mosterd, dille en roomboter. Tot slot heb ik er blokjes zalmfilet en garnalen erdoor geroerd. Heerlijk met de rijst.
Ingrediƫnten
  • 750 gr. broccoli, in roosjes
  • 150 gr. basmatirijst
  • 25 gr. roomboter
  • 50 ml. droge witte wijn
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 3 tl. gedroogde dille
  • 350 gr. zalmfilet, in kleine blokjes
  • 150 gr. biologische garnalen
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Kook de broccoli in ca. 5 minuten gaar en pureer met de staafmixer. Kook intussen de rijst in 8 minuten gaar. Smelt de roomboter in een pan en voeg de broccolipuree toe. Schenk de wijn erbij en laat kort koken. Roer de mosterd en dille erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer tot slot de zalmblokjes en de garnalen erdoor en laat ca. 3 minuten goed doorwarmen. De zalm mag niet helemaal gaar worden. Serveer de risjt met de saus. Eet smakelijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

het ziet er bijzonder smerig uit!