maandag 14 maart 2011

Pipe rigate met runderchipolata, paprika en gorgonzola

Deze pastamaaltijd staat binnen een half uurtje op tafel. Door de combinatie van de ingrediĆ«nten heeft het geheel een lekker stevig gevoel en krachtige smaak. Kortom, een zeer smakelijk maal , b.v. voor een frisse dag.
Ingrediƫnten
  • 2 el.olijfolie
  • 6 biologische runderchipolata (worstjes), in kleine stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 50 ml. droge rode wijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr. milde gorgonzola, in blokjes
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de stukjes runderchipolata in ca. 5 minuten bruin. Voeg de paprika toe en bak deze nog 5 minuten mee. Kook inmiddels de pipe rigate in 9 minuten al dente (beetgaar) in een pan met water en zeezout. Giet de wijn in de koekenpan en laat verdampen tot de helft. Roer de tomatenpuree erdoor. Doe de gorgonzola in de koekenpan en laat deze al roerend smelten. Giet de pasta af en meng deze met de inhoud van de koekenpan. Breng op smaak met de versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: