woensdag 16 maart 2011

Rijst met geroerbakte broccoli en zeevruchten

Vanavond eten we lekker knapperige broccoli met zeevruchten (mosselen, surimi, inktvis, garnalen). op smaak gebracht met een beetje milde currypasta en gecombineerd met basmatirijst.
Ingrediƫnten
  • 2 el. arachide-/roerbak-olie
  • 500 gr. broccoli, in roosjes
  • 400 gr. zeevruchten (mosselen, garnalen, inktvis, surimi ofwel imitatiekrab)
  • 21 el. milde currypasta
  • 150 gr. basmatirijst
Bereiding
Kook de trijst in ca. 8 minuten gaar, giet af en laat nog 10 minuten staan met de deksel op de pan. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok en voeg de currypasta toe en roerbak de broccoli 5-7 minuten beetgaar. Voeg de zeevruchten toe een roerbak deze kort (max. 2 minuten)  mee tot ze gaar zijn. Niet te lang anders wordt met name de inktvis 'rubberachtig' en dat is niet lekker. Serveer de rijst met daarover het geroerbakte mengsel. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: