vrijdag 15 april 2011

Paella met kipfilet, mosselen, garnalen, paprika en tuinerwten

Vanavond eten we weer eens deze oorspronkelijk Spaanse rijstschotel. Ik heb er mijn eigen twist aan gegeven. Deze keer rijkelijk gevuld met kipfilet, mosselen en garnalen en rode paprika, ui en tuinerwten. Op smaak gebracht met saffraan.
Ingrediƫnten
  • 4 el. olijfolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 300 gr. biologische kipfilet, in blokjes
  • 200 gr. risottorijst (bv. arborio)
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 4 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 100 ml. droge witte wijn, bv. Sauvignon blanc
  • 500 ml. kippenbouillon
  • een paar draadjes saffraan
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 gr. biologsche tuinerwten (diepvries)
Bereiding
Verhit de olie in een ruime koekenpan met dikke bodem. Doe de ui en kipfilet erin en bak deze enige minuten op hoog vuur. Roer de rijst erdoor en bak deze enkele minuten mee. Roer de paprika en knoflook erdoor en bak even mee. Schenk de wijn erbij en laat deze verdampen. Schenk de kippenbouillon erbij en strooi de saffraan erover, roer goed door en laat met deksel op de pan nog 10-15 minuten zachtjes koken, totdat zo goed als al het vocht door de rijst is opgenomen. Roer tot slot de tomatenpuree, tuinerwten, mosselen en garnalen erdoor en laat het geheel goed doorwarmen zonder te koken. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: