donderdag 2 juni 2011

Gehaktballetjes en paprika met pindasaus

Vanavond eten we rijst met gehaktballetjes en geroerbakte ui en paprika. Een schep pindakaas geeft het geheel nog wat extra smaak.
Ingrediƫnten
  • 2 el. arachide-olie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, grofgehakt
  • 3 rode paprika's, in kleine stukken
  • 300 gr. gehaktballetjes (IKEA, diepvries)
  • 2 el. pindakaas
  • 150 gr. pandanrijst
Bereiding
Kook de rijst in 8 minuten gaar, giet af en laat nog 10 minuten staan met deksel op de pan. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok en roerbak de ui en paprika enkele minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en bak de knoflook even mee. Voeg de gehaktballetjes toe en laat deze 10-15 minuten meebakken. Roer tot slot de pindakaas erdoor en laat deze smelten. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: