zondag 19 juni 2011

Gebakken aardappeltjes met spinazie en speklapjes

Vanavond eten we geroerbakte verse spinazie met gebakken aardappeltjes. Voor de aardappeltjes heb ik de heerlijke Opperdoezer ronde gebruikt. Zelfs als je niet dol bent aardappelen, vind je deze lekker. De speklapjes zijn biologisch en ik heb ze lekker krokant gebakken. De spinazie heb ik inde wok geroerbakt met wat knoflook.
Ingrediƫnten
  • 4 el. olijfolie
  • 500 gr. Opperdoezer ronde
  • 5 biologische speklapjes
  • 600 gr. verse bladspinazie
  • 3 teentjes knoflook, grofgehakt
Bereiding
Kook de aardappelen in de schil ca. 8 minuten. Snijd ze in helften. Bak intussen de speklapjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Verhit 3 el. olijfolie en bak de aardappeltjes goudbruin. Verhit tot slot 2 el. in een wok en roerbak de spinazie met de knoflook. Serveer de afgegoten spinazie met de aardappeltjes en speklapjes op de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: