vrijdag 17 juni 2011

Penne met paprika, ansjovis en olijven

Vanavond eten we deze eenvoudige, maar daardoor juist heerlijke pastamaaltijd. Deze keer met lekker veel rode paprika, uien, knoflook, ansjovis en zwarte (Taggia) olijven. De finishing touch wordt gevormd door de een ruime hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas.
Ingrediƫnten
  • 250 gr. penne rigate
  • 2 el. olijfolie
  • 2 uien, in halve ringen 
  • 3 rode paprika's, in smalle gehalveerde repen
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie, uitgelekt en fijngehakt
  • 1 potje Taggia olijven (180 gram), uitgelekt
  • 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en ansjovis toe en bak deze op laag vuur 10 minuten mee. Schep regelmatig om. Kook intussen de penne in 10 minuten al dente (beetgaar). Bak de knoflook enkele minuten mee met het paprikamengsel. Roer tot slot de olijven erdoor en laat deze goed doorwarmen. Breng het geheel op smaak met versgemalen zwarte peper. Roer de penne door de groenten. Serveer de pasta en strooi er ruim Parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: