Ingrediƫnten
- 250 gr. penne rigate
- 400 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- 2 rode paprika's, in blokjes
- 350 gr. zalmfilet, in kleine blokjes
- 1 klein potje halfgedroogde tomaatjes, uitgelekt
voor de dressing
- 3 el. mooie olijfolie
- sap van 2 limoenen
- 1 el. Dijon mosterd
- 1 teentje knoflook, geperst
- blaadjes van 3 takjes verse dille, fjjngehakt of 2 tl gedroogde dille
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
Bereiding
Leg de zalmblkjes 15 minuten in het limoensap. Kook de penne in 10 minuten al dente (beetgaar). Kook de boontjes in 10 minuten beetgaar. Haal de zalmblokjes uit het limoensap en houd ze apart. Maak van de genoemde ingredienten, incl. limoensap de dressing door ze goed door elkaar te kloppen. Doe de hete pasta, hete boontjes, paprika en dressing in een ruime schaal en roer goed door. Laat de dressing intrekken en het geheel afkoelen. Roer er vervolgens de zalmfilet en de tomaatjes door en zet de salade afgedekt in de koelkast. Haal de salade ca. 30 minuten voor serveren uit de koelkast om om kamertemperatuur te komen. Eet smakelijk!
2 opmerkingen:
Heb je het voor, na of tijdens de hoosbui gegeten?
Ziet er lekker uit Rob
Dank je Willem, het smaakt ook weer prima. Ik heb het in de tuin zitten eten in prettig gezelschap. Was nog ruimschoots voor de bui.
Een reactie posten