maandag 27 juni 2011

Tagliatelle met groene asperges en zalm in wijn-roomsaus

Vanavond eten we pasta met een heerlijke combinatie van groene asperges en zalm. De geroerbakte asperges heb ik afgeblust met witte wijn. Vervolgens een scheut room erbij, wat laten inkoken en de zalm kort meegaren. Samen met de verse biologische tagliatelle geeft dit een zeer smakelijke (en ook snel klaar te maken) maaltijd.
Ingrediënten
  • 300 gr. verse biologische tagliatelle
  • 600 gr. groene asperges, in stukken van ca. 2 cm.
  • 450 gr. zalmfilet, in bolkjes
  • 2 el. olijfolie
  • 100 cl. droge witte wijn
  • 100 cl. kookroom
Bereiding
Verhit de olie in een ruime koekenpan. Roerbak de asperges op hoog vuur gedurende 5-7 minuten. Blus af met de wijn en laat deze inkoken tot ongeveer de helft. Voeg de room toe en laat ook deze inkoken tot de helft. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Voeg tot slot de zalmblokjes toe en laat deze kort meegaren (ze moeten rosé blijven). Breng het geheel op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Giet de tagliatelle af en roer deze door de saus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: