vrijdag 24 juni 2011

Rösti met chorizo en tomaten-parmesansalade

Vanavond eten we een snelle maaltijd op basis van de Zwitserse aardappelvariant rösti. Gebakken samen met blokjes chorizo. Dit heb ik gecombineerd met een eenvoudige salade van trostomaatjes en geraspte Parmezaanse kaas. We hebben ervan gesmuld.
Ingrediënten
  • 250 gr. chorizo (1 worst)
  • (2 el. olijfolie)
  • 500 gr. rösti (diepvries)
  • 8 kleine trostomaten
  • 30 gr. Parmezaanse kaas
Bereiding
Snijd alle tomaten in vieren en doe ze in een schaal. Rasp de Parmezaanse kaas. Verwijder het vel van de chorizoworst en snijd hem in kleine blokjes. Bak de blokjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag enkele minuten op hoog vuur. Voeg de rösti toe en bak het geheel op middelhoog vuur 10-15 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Als de rösti gaat aankoeken wat olijfolie toevoegen. Breng de rösti op smaak met versgemalen zwarte peper. Schep de rösti op de borden en doe de tomaten erbij. Strooi tot slot de kaas over de tomaten. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: