dinsdag 26 juli 2011

Thaise garnalencurry met haricots verts

Wat eten we vanavond? Een heerlijk geurige curry. Met lekker knapperige haricots verts, grote garnalen, sjalotjes en als smaakmakers groene currypasta, kokosmelk, knoflook, limoen en verse koriander. Deze keer heb ik de curry geserveerd met eiermie.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. haricots verts
  • 2 sjalotjes, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 el. arachideolie
  • 400 gr. grote garnalen, gekookt en gepeld
  • 3 el. groene Thaise currypasta
  • 200 ml. kokosmelk
  • 150 gr. eiermie
  • sap van 2 limoenen
  • 15 gr. verse koriander, de blaadjes grof gehakt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de haricots verts in 10 minuten beetgaar. Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok. Roerbak de sjalotjes 5 minuten op hoog vuur. Voeg de haricots verts toe en bak ze enige minuten mee. Zet het vuur laag en bak de knoflook even mee. Roer de currypasta erdoor en schenk de kokosmelk erbij. Laat enkele minuten pruttelen. Maak intussen de eiermie klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Voeg de garnalen toe en warm deze goed door. Roer tot slot het limoensap door het geheel. Serveer de eiermie met de curry en strooi de koriander erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: