zondag 31 juli 2011

Penne met pesto, champignons, spekjes en tomaatjes

Wat eten we vanavond? Een eenvoudige, maar heerlijke pastamaaltijd. Deze keer heb ik weer eens zelf pesto gemaakt. Daarnaast heb ik spekjes uitgebakken met kastanjechampignons en wat cherry tomaatjes toegevoegd.
Ingrediënten*
  • 250 gr. penne rigate
  • 250 gr. biologische spekreepjes
  • 250 gr. kastanjechampignons, in plakjes
  • 250 gr. biologische cherry tomaten, gehalveerd
  • 50 ml. rosé
voor de pesto
  • 15 gr. basilicumblaadjes
  • 2 el. extra vergine olijfolie
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 el. Pecorino, geraspt
  • 30 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el. pijnboompitten
  • zout

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Maak van de genoemde ingrediënten de pesto (zie Basisrecepten). Bak in een droge koekenpan de spekreepjes uit. Voeg na 5 minuten de champignons toe en bak deze ca. 5 minuten mee. Blus het geheel af met de rosé en laat deze verdampen. Kook intussen de penne in 10 minuten al dente (beetgaar).Voeg de afgegoten penne toe aan het spek-champignonmengsel en roer de pesto en tomaatjes erdoor. Laat nog kort doorwarmen en serveer. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: