Ingrediënten*
- 250 gr. penne rigate
- 250 gr. biologische spekreepjes
- 250 gr. kastanjechampignons, in plakjes
- 250 gr. biologische cherry tomaten, gehalveerd
- 50 ml. rosé
- 15 gr. basilicumblaadjes
- 2 el. extra vergine olijfolie
- 1 teentjes knoflook
- 1 el. Pecorino, geraspt
- 30 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el. pijnboompitten
- zout
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Maak van de genoemde ingrediënten de pesto (zie Basisrecepten). Bak in een droge koekenpan de spekreepjes uit. Voeg na 5 minuten de champignons toe en bak deze ca. 5 minuten mee. Blus het geheel af met de rosé en laat deze verdampen. Kook intussen de penne in 10 minuten al dente (beetgaar).Voeg de afgegoten penne toe aan het spek-champignonmengsel en roer de pesto en tomaatjes erdoor. Laat nog kort doorwarmen en serveer. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten