vrijdag 19 augustus 2011

Broodjes hamburger met yoghurt-mosterd-knoflooksaus en tomaten-kaassalade

Vanavond eten we iets heel simpels: broodjes hamburger. Niet helemaal gewoon natuurlijk. Ik heb deze keer kant-en-klare beefburgers gekocht van biologisch rundvlees. Witte bolletjes geroosterd op de grillplaat en een zelfgemaakt yoghurt-mosterd-knoflooksausje erbij. Tot slot nog een frisse salade van cherry trostomaatjes met brokjes pecorino.
Ingrediƫnten*
  • 2 el. olijfolie (om in te bakken)
  • 4 biologische beefburgers
  • 4 witte bolletjes
  • 1 bakje cherry trostomaten
  • 50 gr. pecorino romano, in brokjes
  • scheut mooie olijfolie
voor de saus
  • 100 ml. halfvolle biologische yoghurt
  • 1 el. mayonasie
  • 1 el. Dijon mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,25 tl. gemalen chilipeper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de bakolijfolie in een koekenpan. Bak de beefburgers op middelhoog vuur in 10-12 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig. Snijd de bolletjes door en leg ze opengeklapt met de binnenkant op de grillplaat (of rooster ze op een andere manier). Meng de ingredienten voor de saus in een kommetje. Doe de gewassen tomaatjes met de kaas in een kom en mix dit met een scheutje mooie olijfolie. Meng het geheel goed. Serveer de hamburgers op de broodjes met de saus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: