donderdag 18 augustus 2011

Tagliatelle al ragu

Vanavond eten we weer eens een klassieker uit de Italiaanse keuken. Lekkere verse tagliatelle met een mengsel van verse biologische producten als winterwortel, bleekselderij, romatomaten en reepjes rundvlees.
Ingrediƫnten*
  • 3 el. olijfolie
  • 25 gr. roomboter
  • halve biologische winterwortel, in blokjes
  • 5 stengels biologische bleekselderij, in blokjes
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 300 gr. mager rundvlees, in reepjes
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 el. melk
  • 1 tl. nootmuskaat, vers gemalen
  • 50 ml. witte wijn
  • 750 gr. romatomaten, ontveld en in blokjes
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 250 gr. verse tagliatelle
  • 50 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie en de boter in een pan met een dikke bodem. Bak de ui, bleekselderij en wortel al omscheppend gedurende 5-10 minuten op hoog vuur. Doe de melk en de nootmuskaat erbij en laat de melk verdampen. Schenk vervolgens de wijn erin en laat ook deze verdampen. Zet het vuur laag en bak de knoflook kort mee. Voeg het rundvlees toe en bak dit tot het bruin is. Roer de tomaten erdoor en laat het geheel 2-3 uur zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Kook tot slot de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de saus erover. Strooi tot slot de kaas erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: