zondag 21 augustus 2011

Citroenkip uit de oven met boontjes en krieltjes

Vanavond eten we frisse citroenkip uit de oven. Ik heb dit gecombineerd met sperzieboontjes en in de schil gekookte Opperdoezer krielaardappeltjes. Het citroenaccent bij de kip past goed bij deze zeer warme, zomerse dag. Het recept is afkomstig van www.ah.nl.
Ingrediƫnten*
  • 1 citroen
  • 1/4 bakje tijm (a 15 g)
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el honing
  • 3 el olijfolie
  • 2 kipfilets
  • 400 gr. Opperdoezer krieltjes, in de schil gekookt
  • 300 gr. sperziebonen, gekookt
* voor 1 volwassene en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd een helft van de schoongeboende citroen in parten en pers de andere helft uit. Maak een marinade door het citroensap te mengen met de blaadjes van de tijm, knoflook, honing en de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrijk de kipfilets met de marinade en zet afgedekt 15 min. in de koelkast. Doe de kip in een ovenschaal en leg de parten citroen ertussen. Bak de kip in ca. 25 min. bruin en gaar. Garneer met de resterende takjes tijm. Lekker met in de schil gekookte Opperdoezer krieltjes en sperziebonen.

Geen opmerkingen: