Ingrediƫnten*
- 1 citroen
- 1/4 bakje tijm (a 15 g)
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el honing
- 3 el olijfolie
- 2 kipfilets
- 400 gr. Opperdoezer krieltjes, in de schil gekookt
- 300 gr. sperziebonen, gekookt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd een helft van de schoongeboende citroen in parten en pers de andere helft uit. Maak een marinade door het citroensap te mengen met de blaadjes van de tijm, knoflook, honing en de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrijk de kipfilets met de marinade en zet afgedekt 15 min. in de koelkast. Doe de kip in een ovenschaal en leg de parten citroen ertussen. Bak de kip in ca. 25 min. bruin en gaar. Garneer met de resterende takjes tijm. Lekker met in de schil gekookte Opperdoezer krieltjes en sperziebonen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten