dinsdag 9 augustus 2011

Rijst met pangafilet, kruidenkaas, komkommer en roerbakgroenten

Wat eten we vanavond? Rijst met een heerlijkse saus gebaseerd op vis en kruidenkaas. Als vis heb ik pangafilet gebruikt. Verder bestaat de saus uit ui, komkommer, roomkaas met kruiden en wat roerbakgroenten. Ik heb er op het laatst nog wat gerookte zalm aan toegevoegd, maar het is ook lekker zonder de zalm.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. basmatirijst
  • 3 el. arachide-olie
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 2 komkommers
  • 150 gr. Italiaanse wokgroenten (o.a. wortel en broccoli)
  • 350 gr. pangafilet, in blokjes
  • 300 gr. roomkaas met kruiden
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • (200 gr. gerookte zalm, grof gehakt)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok en bak de ui op hoog vuur ca. 5 minuten. Bak vervolgens de komkommer en roerbakgroente al roerend ca. 5 minuten mee. Voeg de pangafilet toe en laat deze al omscheppend in ca. 5 minuten bijna gaar worden. Roer de roomkaas erdoor en laat deze smelten. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg evt. nog de gerookte zalm toe. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: