zaterdag 13 augustus 2011

Bami met gemarineerde kip

Wat eten we vanavond? Bami. Deze keer heb ik als groente bleekselderij, winterwortel en rode paprika gebruikt. Daarnaast heb ik er in pittige ketjapsaus gemarineerde kipfilet doorheen gedaan.
Ingrediƫnten*
  • 300 gr. biologische kipfilet, in blokjes
  • 3 el. arachide-olie
  • 1 grote ui, grof gehakt
  • 6 stengels biologische bleekselderij, in stukjes
  • 1 winterwortel, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 3 el. gemalen kokos
  • 3 el. pindakaas
  • 160 gr. eiermie
voor de marinade
  • 4 el. ketjap manis
  • 2 tl. sambal badjak
  • 3 tl. ketoembar (korianderpoeder)
  • 3 tl. laos
  • 3 tl. sereh (citroengraspoeder)
  • 3 tl. djinten (komijnpoeder)
  • 3 tl. djahe (gemberpoeder)
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Meng alle ingrediĆ«nten voor de marinade en schep de kipfilet erdoor. Laat minimaal 30 minuten staan. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok en roerbak de bleekselderij en wortel ca. 8 minuten. Bereid intussen de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de paprika toe en roerbak deze enkele minuten mee. Roer de gemarineerde kipfilet met de marinade door de groenten. Laat ca. 5 minuten al omscheppend meebakken. Voeg tot slot de kokos en pindaklaas toe en roer deze er goed door. Giet de mie af en meng deze met het kip-groentemengsel. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: