Ingrediƫnten*
- 300 gr. biologische kipfilet, in blokjes
- 3 el. arachide-olie
- 1 grote ui, grof gehakt
- 6 stengels biologische bleekselderij, in stukjes
- 1 winterwortel, in stukjes
- 1 rode paprika, in stukken
- 3 el. gemalen kokos
- 3 el. pindakaas
- 160 gr. eiermie
- 4 el. ketjap manis
- 2 tl. sambal badjak
- 3 tl. ketoembar (korianderpoeder)
- 3 tl. laos
- 3 tl. sereh (citroengraspoeder)
- 3 tl. djinten (komijnpoeder)
- 3 tl. djahe (gemberpoeder)
Bereiding
Meng alle ingrediƫnten voor de marinade en schep de kipfilet erdoor. Laat minimaal 30 minuten staan. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok en roerbak de bleekselderij en wortel ca. 8 minuten. Bereid intussen de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de paprika toe en roerbak deze enkele minuten mee. Roer de gemarineerde kipfilet met de marinade door de groenten. Laat ca. 5 minuten al omscheppend meebakken. Voeg tot slot de kokos en pindaklaas toe en roer deze er goed door. Giet de mie af en meng deze met het kip-groentemengsel. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten