Ingrediƫnten*
- 250 gr. penne rigate
- 2 el. pijnboompitten
- 2 el. olijfolie
- 200 gr. gerookte kipfilet
- 3 teentjes knoflook, grof gehakt
- 350 gr. trostomaten, in stukjes
- 1 potje Taggia olijven zonder pit
- 1 zakje mozzarellabolletjes
- 1 tl. gemalen gedroogde chilipepers
- 4 el. verse basilicumblaadjes
- 4 el. extra vergine olijfolie
- 2 el. witte wijnazijn
- 2 tl. suiker
- 1 el. Dijon mosterd
- (zee)zout
- versgemalen witte peper
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta in ca. 10 minuten al dente (beetgaar). Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tpt ze goudbruin zijn. Houd ze apart. Verhit 2 el. olijfolie in de koekenpan en bak de reepjes kipfilet op laag vuur samen met de knoflook. Klop met een garde in een ruime schaal alle ingredienten voor de dressing tot een mooie gladde dressing. Schep de afgegoten penne met de kipfilet en knoflook door de dressing. Roer er vervolgens de tomaten, pijnboompitten en olijven door. Laat even afkoelen en schep er dan de bolletjes mozzarella door. Breng op smaak met de gemalen chilipepers en in stukjes gescheurde blaadjes basilicum. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten