zondag 4 september 2011

Farfalle met spinazie, runderworstjes en danish blue

Vanavond eten we farfalle. Deze keer klaargemaakt met verse spinazie, biologische runderchipolata (worstjes) en Danish Blue (kaas). Een heel lekkere combinatie, al zeg ik het zelf.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. farfalle (strikjespasta)
  • 5 biologische runderchipolata
  • 2 teentjes knoflook
  • 450 gr. verse spinazie
  • 150 gr. Danish Blue

* voor 1 volwassene en 1 kind.
Bereiding
Bak de runderchipolata in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. Snijd de worstjes in stukjes van 1-2 cm. Kook intussen de farfalle in 10 minuten al dente (beetgaar). Laat de spinazie in een ruime koekenpan met wat olijfolie in 5-7 minuten slinken. Giet overtollig vocht af. Pers de knoflook uit boven de spinazie en roer deze er samen met de stukjes worst goed doorheen. Verbrokkel de Danish Blue erboven en laat deze smelten. Bind evt. overtollig vocht met wat maizena aangemaakt met een beetje koud water. Meng tot slot het geheel met de farfalle en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: