zondag 25 september 2011

Papardelle met bloemkool, zalm en pesto

Vanavond eten we papardelle (brede lintpasta). De pasta heb ik gecombineerd zeer fijn gesneden bloemkool, blokjes zalmfilet en een heerlijke zelfgemaakte pesto geserveerd. Een wellicht niet alledaagse, maar wel een smakelijk geheel.
Ingrediƫnten*
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 250 gr. verse papardelle
  • 350 gr. zalmfilet in blokjes
voor de pesto
  • 30 gr. basilicumblaadjes
  • 4 el. extra vergine olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el. cashewnoten
  • zout

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Maak een mooi gladde pesto van de genoemde ingrediĆ«nten (cashewnoten i.p.v. pijnboompitten). De bereidingswijze vind je bij Basisrecepten. Kook de bloemkool in ca 7 minuten beetgaar. Kook intussen ook de papardelle in ruim water met zout in 4 minuten al dente (beetgaar). Hak de gekookte bloemkool grof en roer deze samen met de pesto en zalmblokjes door de afgegoten pasta. Breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: